Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

Fa any i mig el nostre alcalde va decidir expulsar-me d'un ple municipal, sense més motiu que el fet de preguntar sobre un conveni signat entre l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i l'ambaixadora del Moçambic a Espanya. Van negar la seva existència emparant-se en què no era un conveni sinó un protocol d'intencions amb el qual iniciar els tràmits per a un projecte de cooperació entre Moçambic i Espanya.

L'objecte del protocol era segellar amb futures actuacions les relacions entre Ambaixada i Ajuntament per desenvolupar projectes amb els quals beneficiar a la ciutadania de tots dos països. Inicialment l'Alcalde, en nom de l'Ajuntament, pretenia subvencionar treballs de canalització d'aigua potable en un municipi al Moçambic.

El pas següent va ser constituir una empresa, Modeco Visió S.L, que participava en una altra creada a Moçambic amb la intenció, segons el mateix Alcalde, d'exportar cava. Es va passar de l'aigua al cava en tres mesos. Era un negoci privat en el qual es posaven de manifest les relacions privades i empresarials entre els caps visibles de PSC i el PP en el nostre municipi.

 

 

 

Fa exactament un any els informava que aquesta situació no era un tema que tractaria Democracia 3.0, tret que s'estiguessin utilitzant els càrrecs i la representació institucional per obtenir un benefici econòmic. Ara com ara no ha estat demostrat, ni Democracia 3.0 té la capacitat ni la competència per fer-ho, però hem actuat i exigit sempre transparència sobre aquest tema.

La falta de transparència ha portat conseqüències i desgraciadament la imatge del nostre municipi s'ha vist entelada per la publicació de tota aquesta situació en un mitjà escrit d’àmbit nacional.

La transparència no cap només citar-la, també és necessari exercir-la. Quinze mesures de transparència van ser anunciades fa un any pel nostre Alcalde. Quinze mesures que aparentaven obertura, participació i col·laboració, però tan sols s'ha consolidat aquella en la qual l'Alcalde, conreant la seva imatge, respon a la ciutadania a través dels “amables” mitjans de comunicació locals. Cal ser transparent i no només semblar transparent.

Democracia 3.0 al marge de tot l'anterior segueix fent oposició, sense la cobertura d'aquests mitjans locals, preguntant al nostre Alcalde sobre la base de quina legislació ha estat pagant complements retributius a personal que realitza funcions definides com de confiança o assessorament especial, quan la competència per acordar aquests complements recau sobre el ple de l'ajuntament.

Seguim preguntant-li a l'Alcalde per què es va alterar una modificació urbanística, sense el coneixement del ple municipal, en relació amb la implantació d'una nova superfície comercial en el nostre municipi. Hem de recordar que encara avui comptem amb una gran superfície comercial, el “Atrium”, que no ha obert al públic i que pel que sembla es trobaria novament en situació il·legal.

I per finalitzar seguim preguntant-li a l'Alcalde si l'abonament d'unes indemnitzacions a un propietari del sector on s’ubica el centre comercial “Atrium” té relació amb què aquest propietari ha desistit en una demanda judicial interposada contra l'Ajuntament. En ella es recorrien les llicències d'obres municipals que van permetre la construcció d'aquest centre comercial.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM