Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

 

ARTICLE OPINIÓ DIARI SANT ANDREU

S'avança la publicació del diari de Sant Andreu amb la finalitat de recolzar al comerç local de cara a la campanya de Nadal. Ens sumem a aquesta iniciativa i a la campanya “fem que bategui”, promoguda des de l'àrea de promoció econòmica i la regidoria de comerç de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, centrada en la creació de la primera Fira Comercial de Nadal.

D'igual forma aplaudim la bonificació del 50% en la taxa d'activitats per a aquelles empreses que compten amb un 15% de treballadors empadronats en el nostre municipi, com una picada d'ullet als emprenedors. Aquests petits passos van en l'adreça correcta per “reanimar in extremis” el teixit comercial minorista, insuficientment recolzat fins a aquest moment pel nostre Ajuntament.

 

Per centrar d'on venim, en el suport al comerç local, hem de remuntar-nos a un anunci de desembre de 2004 en el qual se'ns presentava el “Nou centri lúdic comercial ATRIUM”, com el motor de Sant Andreu de la Barca “la ciutat del comerç”. Un complex comercial que comptava amb un grapat d'emprenedors que no han pogut exercir les activitats que tenien previstes per l'absència de llicències comercials.

Hem de recordar la implantació de Mercadona que si bé ha dinamitzat el Barri del Palau ha afectat al petit comerç, i ho continuarà fent perquè fa ben poc des de l'Ajuntament s'ha impulsat la modificació del pla general d'ordenació urbanística establint les bases per a una futura ampliació del negoci. A canvi l'Ajuntament ha rebut unes quantitats econòmiques que s'utilitzaran per fer front a deutes amb proveïdors.

Tampoc ens hem d'oblidar que la Mostra Comercial i Industrial es va eliminar sense més explicació, quan tan sols necessitava un replantejament que la catapultés com una de les majors apostes per al creixement del teixit comercial del nostre municipi.

La creació de la regidoria de comerç en 2011 semblava una aposta clara per revitalitzar el comerç en el municipi, en poc aquest dubte va quedar aclarit ja que el mínim pressupost amb el qual es dotava el departament es va dedicar en exclusiva a la confecció d'estudis tècnics.

Des de Democracia 3.0 hem apostat per un diàleg permanent amb les associacions de comerciants constituïdes; per la implantació, amb suport municipal, de la targeta de fidelització del client com a instrument de foment del consum; per la implantació d'una fira de “outlet” local; per la creació d'una oficina de consum local per arbitrar les relacions comercials entre veïns i comerciants. Ens vam comprometre, al nostre programa electoral, a aplicar les subvencions obtingudes d'altres administracions en la dinamització del comerç local i proposàvem la mostra gastronòmica local com a forma de dinamitzar els serveis de restauració atraient a ciutadans d'altres municipis, que s'ha dut a terme en part.

“Fem que bategui”, però que ressoni fort, serà símptoma de bona salut.
 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM