Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 

 

No és cap novetat que qui redacta aquestes línies hagi apostat des de l'any 2007 per l'eliminació de la figura del Patronat Municipal d'Esports com a fórmula de gestió de l'esport municipal. Democracia 3.0 ha posat en evidència que la planificació pressupostària ni s'ajustava als costos del servei ni als ingressos esperats, basats en la màxima ocupació de les instal•lacions esportives i en un nivell d'abonats d'impossible consecució.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC, s'ha entossudit durant anys a mantenir aquesta fórmula de gestió realitzant contínues aportacions pressupostàries, extraordinàries en alguns casos, que permetessin aconseguir l'equilibri pressupostari.

La mostra més recent d'aquest entossudiment es va produir en el passat mes de desembre quan el portaveu del grup municipal socialista, Sr. Castellar Millán, manifestava en el ple que “…creemos en el servicio público …” i prosseguia la seva intervenció dient que “…el Patronato cuando tenga dificultades económicas el Ayuntamiento de Sant Andreu de la Barca irá a su rescate, porque hace un servicio público”. Actituds com aquesta han provocat que en el període 2007-2010 els resultats fossin negatius malgrat els esforços municipals per equilibrar el pressupost.

L'any 2011, amb la nova piscina en funcionament, es va tancar l'exercici pressupostari del Patronat amb un superàvit proper als 250 mil euros. La dada encara que pugui semblar positiu és irreal, ja que l'activitat de la nova piscina no es va pressupostar pel Patronat i l'Ajuntament a final d'any va haver de comptabilitzar, que no pagar, una aportació extra de 262 mil euros per adornar el resultat pressupostari i la liquidació de l'exercici. Un artifici comptable que de no haver-se realitzat hagués mostrat un resultat negatiu en l'exercici, com en anys anteriors.

Sembla que finalment l'Ajuntament ha entrat en raó i el passat mes d'agost es va resoldre per Decret incoar la dissolució i liquidació del Patronat Municipal d'Esports. La decisió la justificava l'Alcalde sobre la base de que “Es tracta de trobar fórmules capaces de millorar el servei, amb una gestió més simplificada i més econòmica que la actual, sense sacrificar la qualitat del servei”.

Desconeixem el motiu que justifica el canvi de criteri en tan sols vuit mesos. Però el que queda clar és que l'Alcalde, amb els seus fets, ha desautoritzat les paraules del portaveu municipal socialista. Últimament aquesta falta de sintonia és habitual.

Democracia 3.0 celebra que s'acabi amb aquest model de gestió deficitari, no obstant això ens queda un regust amarg pel temps perdut, en el qual s'han obviat les alertes que anàvem donant, i perquè aquesta dissolució no ve acompanya d'alternatives. La dissolució, sense més, genera incerteses i preguntes: com es gestionarà l'esport municipal?, es privatitzarà el servei? tal com va apuntar l'Alcalde en el ple del mes de setembre, què succeirà amb els treballadors del Patronat?, pagaran ells els plats trencats d'aquest entossudiment? i la que afecta a més ciutadans, s'encarirà el servei? Massa preguntes en l'aire, potser trobin algunes respostes al programa electoral que Democracia 3.0 va elaborar l'any 2011.
 

 

(Avançament de la publicació  diari Sant Andreu - octubre 2012)

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Regidor de D3.0 a Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM