Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

 

En el ple d'aquest mes de setembre s'aprovarà per majoria el Compte General de l'Exercici 2011, o el que és el mateix, es donarà per bona la comptabilització d'ingressos i despeses realitzada per part de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Previsiblement tots els partits votaran a favor, excepte Democràcia 3.0 que ho farà en contra ja que hem pogut constatar, entre altres coses, l'existència d'expedients de cost en els quals no s'ha tingut en compte la tramitació administrativa corresponent. (Veure informe)

En el nostre afany que els ciutadans de Sant Andreu de la Barca coneguin en què es gasten els seus impostos donarem algunes dades, relacionades amb l'exercici 2011, que potser sorprenguin a alguns i els treguin els colors a uns altres.

 

Dins de la campanya electoral prèvia a les eleccions municipals sol celebrar-se un homenatge als nostres majors. L'any 2011 el cost, només en menjar, d'aquest homenatge va ascendir a 51.840 euros. En paral·lel, dins d'aquest mateix període electoral, l'Ajuntament va comptabilitzar també una factura per import de 6.480 euros en concepte de “Sopar empresaris 7/5/11”.

En 2011 el concepte de caterings diversos va ascendir a 120.710,27, dels quals a final d'any s'havien pagat 103.158,54 euros i es devien 17.551,73 euros.

El passat mes de setembre, amb ocasió de la Festa Major, Democràcia 3.0 va distribuir un butlletí informatiu en el qual fèiem constar que el nostre Ajuntament, durant 2011 i en un únic restaurant, havia comptabilitzat menjars de treball per un import proper als 10.000 euros. El resultat d'un d'aquests menjars de treball ha suposat per al nostre Ajuntament l'obligació de retornar a l'empresa propietària del Centre Comercial Atrium, que es troba en concurs de creditors i administrada concursalment, un import de 646.814,30 euros. Dret que reclamen altres propietaris del sector en el qual se situa el centre comercial i se'ls nega. Posteriorment aquesta empresa ha anunciat la presentació d'una demanda contra l'Ajuntament al que li exigeix el reconeixement d'uns drets que superen la no-res menyspreable xifra de 4 milions d'euros.

Però l'anècdota d'aquesta columna d'opinió es centra en el preu de la xocolata en funció de qui ho subministra. Una de les empreses encarregades de les xocolatades populars d'aquest Ajuntament va cobrar per dos d'elles 1.255 euros, amb ocasió del dia dels drets dels nens i de la diada de Sant Jordi; mentre que una altra empresa per la xocolatada celebrada amb ocasió de la inauguració del barri del Palau, realitzada al desembre de 2010, va cobrar 3.240 euros amb càrrec al pressupost de l'any 2011. L'explicació caldria buscar-la en “la fluctuació dels preus de la xocolata”.

(Publicat Diari Sant Andreu - septiembre 2012)

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
José Manuel García Bravo
Concejal de D3.0 en Sant Andreu de la Barca

 

Powered by SEM