Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

 El trencament fortuït d'una canalització d'aigua al C/ Maresme, el passat dia 6 d'octubre, va demostrar que el canal de desguàs instal·lat, que desemboca en un únic punt de la antiga xarxa de sanejament, era insuficient per a la recollida d'aigües en la Plaça Gran del barri del Palau.

No han transcorregut ni vint-i-quatre hores des que Democràcia 3.0 denunciés la situació de la "renovada" xarxa de sanejament del barri. Les fortes pluges caigudes durant la matinada del diumenge, dia 10 d'octubre, van provocar inundacions en els comerços instal.lats a la zona.
 

 
Algun dels propietaris dels locals comercials ens comentava que en 23 anys que porten oberts al públic mai havien patit una inundació. El fang i l'aigua inundaven el local. En els llocs menys afectats el rastre mostra fins a cinc centímetres d'aigua acumluada.

Democràcia 3.0 continua afirmant que, encara que consti en el cartell anunciador de les obres, no s'estan realitzant millores per adequar i millorar la xarxa de sanejament del barri del Palau. Només se està realitzant una operació estètica, necessària en alguns casos, però que respecte a la xarxa de sanejament no s'estava realitzant cap actuació.

Si l'Ajuntament vol emmascarar sota l'epígraf "d'adequar i millorar la xarxa de sanejament" per a referir-se a la instal lació de canonades per a la conducció d'aigua potable per al reg, llavors sí que estarem d'acord i per això denunciem la situació. De fet la neteja dels desperfectes ocasionats per la pluja de la passada matinada s'estava realitzant, per operaris de l'ajuntament, amb aigua potable obtinguda d'aquestes noves canalitzacions instal.lades.

Suposo que recorden els cartells ubicats en diversos punts del municipi, i en els camions de reg, que citen que Sant Andreu de la Barca realitza un reg responsable, utilitzant aigua no potable i dels pous. Pura estètica, com les obres que es realitzen al barri del Palau.  
Els comerciants de la zona porten patint des de maig obres que han aixecat del tot un barri, amb la conseqüent repercussió en la seva activitat comercial i econòmica. Algun ha traspassat el seu negoci, altres ho fan ara. Ningú ha compensat econòmicament les seves pèrdues i ara qui els rescabalarà pels perjudicis ocasionats per una incorrecta execució de les obres?. Si reclamen a l'ajuntament, cauran les seves peticions en sac trencat com tants altres expedients de responsabilitat patrimonial en el quals el responsable de l'accident és el propi accidentat?.   
  

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0