Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 
IBIS Sant Andreu de la Barca és un hotel construït amb diners municipals i en terrenys municipals.

L'any 2001 l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va adjudicar el concurs per a la construcció i gestió d'un hotel a l'empresa HOT RECORDS la dedicació principal de la qual (segons la seva CNAE) era la d'activitats industrials de neteja. Una empresa que va modificar un any i mig després el seu objecte social per adequar-se al concurs que havia obtingut.

El concurs es va adjudicar per un import de 2 milions d'euros, que vam pagar els ciutadans de Sant Andreu de la Barca. 

Per l'explotació de l'Hotel, durant 50 anys, l'Ajuntament hauria d'ingressar 6.000 euros anuals més la variació de l'IPC i dues motocicletes per a la policia local. HOT RECORDS, no obstant això, va anticipar 25 anys l'import de l'explotació de l'hotel i va pagar a l'ajuntament 150 mil euros per endavant. HOT RECORDS no podia exercir l'explotació de l'hotel perquè el seu objecte social i el seu CNAE no l'hi permetien.


El 23 de maig de 2001, tres mesos després de l'adjudicació del concurs, HOT RECORDS va preguntar a l'ajuntament perquè interpretés les condicions del concurs i poder contractar amb la immobiliària ACCOR ESPANYA S.A, la gestió de l'establiment hoteler. No es va arribar a formalitzar el contracte.

En data 19 de juliol de 2001, dos mesos després, la Sociedad de Desarrollo de Hoteles Económicos Sodehecho S.A., va signar una subcontractació parcial amb HOT RECORDS per a l'explotació de l'hotel, per un període de 25 anys. D'aquest fet té coneixement el ple de l'ajuntament en data 26 d'octubre de 2006, que ho dóna per bo. L'ajuntament s'assabenta d'aquesta subcontractació 5 anys després, circumstància que revela el nul seguiment de les concessions realitzades pel nostre ajuntament.

En el ple d'octubre de 2006, com dèiem, es coneix aquesta subcontractació parcial i es dóna per bona, però en el transcurs d'aquests 5 anys, concretament al març de 2002, l'empresa Sociedad de Desarrollo de Hoteles Económicos Sodehecho S.A . s'extingeix i es dissol en ser absorbida per ACCOR HOTELS ESPANYA S. a. Set mesos després de la subcontractació (febrer 2002) s'extingeix l'empresa que va subcontractar i l'ajuntament ratifica en el 2006 l'operació de subcontractació. Però si l'empresa estava extingida!, com es va poder donar per bona la subcontractació en el ple?

Una mica menys de dos anys després, juliol de 2008, novament aquest tema és portat a ple. Ara HOT RECORDS cedeix la titularitat de l'explotació , que tenia cedida a l'extingida SODEHECHO, en favor de l'empresa ACCORD HOTELS ESPANYA S.A, amb la seva marca comercial IBIS.

Al juliol de 2008 es pretén legalitzar una situació sens dubte irregular, que ja de fet s'havia produït l'any 2002. Algú recorda un rètol diferent al de IBIS a l'hotel de la rotonda d'entrada al poble?

Bé, doncs en aquest ple de l'any 2008 es va celebrar una votació per legalitzar una situació que des de la finestra de la pròpia sala de plens es podia observar a simple vista que era irregular. Allà en la distància, sense major esforç, es podien veure rètols de IBIS sobre l'hotel.

Aquest és un altre exemple més de les irregularitats consentides per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC. Aquest és un altre exemple del nul seguiment de les concessions administratives de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC.

Les comparacions són odioses, però un habitatge de protecció oficial en règim de lloguer costa a un ciutadà de Sant Andreu de la Barca al voltant de 6000 euros anuals i per temps limitat. La concessió del bar-restaurant situat en el Teatre Núria Espert costarà en mitjana als seus adjudicataris uns 1800 euros mensuals, o sigui l'Ajuntament ingressarà uns 21600 euros anuals.

Per l'explotació de l'hotel IBIS l'Ajuntament hauria d'ingressar en l'actualitat prop de 8.000 euros anuals, quantitat absolutament ridícula. No els ingressa, ho farà a partir de l'any 2026 i encara restaran 25 anys més de contracte.

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0