Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 7
PitjorMillor 
Prèviament Democracia 3.0 vol agrair a Jordi Bernat i López, Inspector en Cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, la confecció de la memòria anual del servei que dirigeix.

Fem extensiu també aquest agraïment als membres de la nostra policia local per la seva dedicació, davant la reduïda plantilla, i en atenció als escassos recursos materials amb els que disponen.

Realitzats els previs, Democracia 3.0 analitzarà la memòria de la policia local corresponent a l'any 2010 i la compararà amb l'any 2007, data en la qual els Mossos d'Esquadra van assumir les competències de seguretat ciutadana en el nostre municipi.


 


La plantilla de policial local de Sant Andreu de la Barca des de l'any 2007 fins a finals del 2010 s'ha incrementat en dos components, malgrat el que diu la memòria de gestió de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que la xifra en 6 nous membres. Cal dir que des de la publicació de la memòria fins avui s'ha produït el cessament d'un membre de la policia local pel que la plantilla final resultant se situa en 34 membres.

El nombre de policies locals per cada mil habitants a Sant Andreu de la Barca és de 0,78, tenint en compte que en SAB i segons el  Institut d'estadística de Catalunya som 26.682 habitants. Comparativament parlant Martorell compta amb 2 policies locals per cada mil habitants.

La nostra policia local ha realitzat l'any 2010 un 33,4% més d'actuacions policials que l'any 2007, i és una estadística creixent en els últims anys.
Encara que la funesta estadística de l'any 2009 s'ha corregit en algunes dades, podem observar l'increment dels delictes contra els agents de l'autoritat (18,2%) i contra les persones (34,1%).


En delictes contra la propietat l'any 2010 ens situem un 473,5% per sobre dels nivells de 2007.

A més s'ha produït la dada més alta, dels últims dotze anys, en relació amb la realització d'investigacions i comprovació de denúncies
(1042), un 23,2% d'increment pel que fa a l'any 2009.


Repetim la mateixa pregunta que fa un any, on estan els Mossos d'Esquadra?.

Al setembre de 2009 l'Alcalde de Sant Andreu de la Barca deia, en declaracions a l'agència EFE, que "L'actual situació econòmica ha provocat que s'hagi registrat un repunt de conflictes, que no és exclusiu de la zona, però que requereix més presència policial". Malgrat aquestes declaracions, i amb la memòria de la policia local publicada, negava en ple a Democràcia 3.0 l'increment de les taxes de delinqüència.

A la seva mà està la solució, però sistemàticament s'ha negat a abordar el problema, que passa per un increment de la plantilla de la policia local i l'exigència a la Generalitat perquè compleixi amb el seu compromís d'incrementar la presència de Mossos d'Esquadra a la comarca.

La lluita contra la delinqüència requereix de presència policial i Democràcia 3.0 aposta per una seguretat preventiva (actuacions prèvies a la comissió del delicte), enfront de l'actual model de seguretat reactiva (actuar quan s'ha produït el delicte). La prevenció dissuadeix al delinqüent i redueix les taxes de delinqüència.
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0