Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 8
PitjorMillor 

  


El passat 7 de desembre es va produir un incendi en un habitatge ubicat al carrer Pau Casals de Sant Andreu de la Barca. El resultat va ser tràgic ja que una persona va morir. Des de Democràcia 3.0 volem lamentar públicament l'accident i mostrar el condol a la família. 

Des del mateix moment de l'accident la nostra formació política va rebre notícies que apuntaven a deficiències en l'actuació i una incorrecta aplicació del pla d'emergència. 

En el ple del passat dia 20 de desembre vam preguntar sobre si el pla d'emergència municipal s'havia aplicat i si els voluntaris de protecció civil de Sant Andreu de la Barca havien estat activats després de l'accident. Suposem que com és habitual no ens contestaran, per això expliquem el que alguns dels actuants i veïns van observar. 

Fonts de la pròpia Protecció Civil ens han informat que no van ser avisats oficialment de l'accident i que per iniciativa pròpia van anar al lloc del sinistre. Van actuar en la mesura de les seves possibilitats en atenció als limitats recursos materials amb què compten. Algun d'ells es lamentava, qui sap, que amb una actuació més ràpida es podrien haver minimitzat les conseqüències de l'accident. D'aquesta situació, ens consta, que s'ha informat oficialment a l'ajuntament.  

Sembla que el no avisar els voluntaris de Protecció s'està constituint en norma, ja que tenim coneixement que en diverses actuacions recents no se'ls ha tingut en compte. Desconeixem els motius i indagarem al respecte, però hi ha un malestar evident entre els voluntaris.

Ens expliquen així mateix que els bombers no coneixien la ubicació exacta de l'immoble i la seva actuació a més es va veure entorpida pels pivots ubicats a la via que dificultaven les maniobres dels camions, coses de l'urbanisme municipal. Probablement els membres de Protecció Civil sent activats en temps i forma haguessin pogut cobrir aquesta demora en l'actuació, ja que compten amb equips autònoms i es troben facultats per actuar com a equips de primera intervenció.

Protecció civil al nostre municipi és una associació de voluntaris que en la mesura de les seves possibilitats, i en el seu temps lliure, presten un gran servei al municipi. Són variades les queixes que des d'aquest servei ens arriben. Per a la seva organització, coordinació i contractació de les seves activitats anuals reben, a través d'un conveni amb l'ajuntament, només 4.000 euros anuals. Aquesta quantitat és ridícula donat el servei que presten i més si la comparem amb el que reben altres entitats ubicades al nostre municipi, les activitats de les quals no repercuteixen en la mateixa mesura que el servei de protecció civil. Alguns dels seus membres no tenen uniformitat, no es realitzen cursets de formació i diverses peticions de material han estat denegades per part de l'ajuntament.

Des de Democràcia 3.0 considerem que el servei que presten els voluntaris de Protecció civil no està prou considerat i valorat pel nostre Ajuntament, encara que sí tenim la sensació que compten amb el suport de la població i per descomptat de la nostra formació política.  
  

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0