Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

 

A petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Democracia 3.0 ha presentat una moció a fi de que sigui sotmesa a votació en el proper ple municipal.

La moció té per objecte detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de desocupació permanent a Sant Andreu de la Barca. Detectada aquesta situació, preferentment en immobles propietat d'entitats financeres i grans empreses, Democracia 3.0 proposa, a petició de la PAH, que s'apliqui la Llei 18/2007 del Dret a la habitatge a Catalunya per determinar si s'està produint una utilització anòmala de l'habitatge.

L'aplicació de la norma que regula el dret a l'habitatge a Catalunya pot portar implícita la imposició de sancions als propietaris qui tinguin en situació de desocupació permanent un habitatge i no atenguin els requeriments de l'administració perquè el immoble sigui ocupat.

Aquesta moció complementa la petició realitzada per Democracia 3.0 en el Ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca perquè es redueixi l'Impost de Béns immobles a aquells habitatges que en situació de desocupació siguin posats pels seus propietaris a disposició en el mercat de lloguer. Aquesta és una proposta que de ser atesa pel govern socialista de Sant Andreu de la Barca entraria en vigor l'any 2015, impulsaria el mercat de lloguer en el nostre municipi i en principi, i com a mínim, reduiria el preu dels habitatges en aquest règim d'ocupació.

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0