Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

 

 

Democracia 3.0 publica l'àudio de l'enregistrament del ple ordinari celebrat el passat 27 de gener.

Democracia 3.0 ofereix aquest servei atès que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca obvia la seva obligació de posar-ho a disposició de la ciutadania a través de la pàgina web municipal. L'últim disponible va ser el de gener 2012, per tant no publica cap des de fa més d'un any.

El desenvolupament del ple va ser plaent i un mer tràmit, excepte en el seu inici, ja que pràcticament la totalitat dels temes que s'abordaven van ser aprovats per unanimitat dels grups municipals.

 

I diem que excepte el seu inici, ja que de forma absolutament irregular, induïda per l'Alcalde, no va ser admesa a tràmit una esmena a la totalitat presentada per Democracia 3.0 en la qual sol·licitàvem la posada a disposició del ple de la comptabilitat específica de les dotacions econòmiques transferides als grups municipals en els cinc últims anys, realitzades amb càrrec als pressupostos municipals. Demanàvem transparència, com ja ho vam fer el passat mes de febrer, amb unes propostes que van ser acceptades en part.

A proposta de l'Alcalde, malgrat les explicacions del Secretari Municipal i del regidor de Democracia 3.0, es va sotmetre a votació l'admissió de l'esmena, quan el procediment correcte era votar el contingut de l'esmena i no la seva admissió. Presentarem un recurs, com no podia ser d'una altra forma, contra aquesta decisió.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca té una norma pròpia de funcionament denominada Reglament Orgànic Municipal, una norma aprovada recentment, que reiteradament és incomplida pel seu promotor (PSC) amb la benevolència de la resta de grups municipals presents en el plenari.

Malgrat els continus requeriments de Democracia 3.0 aquesta norma s'incompleix tant pels grups municipals, com, i de forma particular almenys, per l'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el regidor del Partit Popular, el Sr. Jordi Alsina, dos regidors que han obviat la seva obligació de registrar activitats econòmiques susceptibles de generar-los ingressos.

Queda clar per tant que l'actual Reglament Orgànic Municipal no es va aprovar com una eina que permetés desenvolupar de forma ordenada l'activitat municipal, més aviat al contrari va ser dissenyat com a mesura per impedir la celebració dels plens en horari de tarda, tal com es regulava en la norma anterior, i dificultar així l'assistència dels ciutadans.

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0