Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 12
PitjorMillor 

 

El passat 26 de setembre el ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va rebutjar una moció presentada por Democracia 3.0, que pretenia preservar el dret dels treballadors municipals a percebre una part proporcional de la paga extra del mes de desembre.

La restricció d'aquest dret venia marcada pel Reial Decret-Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

La moció va ser votada en contra per PSC, ICV-EUiA i PP, amb l'abstenció de CIU, amb arguments tan contundents com

 

El portaveu de ICV-EUiA, Sr. Rafael Hernica, qualificava la moció de "fuera de lugar" i acusava a Democracia 3.0 de "no tener información".

El portaveu del PSC, Sr. David Castellar, qualificava la moció de "demagógica", i acusava al regidor de Democracia 3.0 de que "no le importan los trabajadores", per continuar afirmant que a D3.0 els treballadors "le importaban tres pepinos". Continuava la seva locuaç intervenció el portaveu del PSC afirmant que Democracia 3.0 portava a ple una moció perquè l'Ajuntament prevariqués.

Al portaveu del PP, Sr. Jordi Alsina, encara se li espera, com sempre, perquè es pronunciï explicant el seu vot. El seguidisme que practica aquest regidor algun dia suposem que serà explicat.

L'Alcalde, també del PSC per si algú ho havia oblidat, qualificava la moció com  "una trampa en la que no caeremos".

De forma afegida, el portaveu de CIU, Sr. Joan Gaspà, que de forma prèvia va expressar el seu vot afirmatiu, ho va modificar pel de abstenció en el transcurs del debat plenari.

 

Doncs bé, Democracia 3.0 adjunta la recomenació que ha realitzat el Defensor del Pueblo al Ministerio de Administraciones públicas en la qual es reconeix, tal com defensava Democracia 3.0, el dret dels empleats públics a percebre la part proporcional de la paga del mes de desembre.

Aquesta recomanació deixa en evidència als "leguleyos" que, a través d'aquestes quatre formacions polítiques (PSC, ICV-EUiA, PP i CIU), representen als ciutadans de Sant Andreu de la Barca en el ple de l'Ajuntament.

Suposem que, com és habitual, ni la moció presentada per Democracia 3.0, ni el recolzament explícit que suposa la recomanació del Defensor del Poble, ni la vergonya que representen les desqualificacions realitzadas sobre la moció, i sobre Democracia 3.0, seran notícia en els mitjans informatius que cobreixen l'actualitat de Sant Andreu de la Barca.

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0