Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 


 

La Generalitat de Catalunya ha publicat recentment l'informe anual d'Avaluació de la Qualitat de l'Aire

En aquest informe Sant Andreu de la Barca és el municipi més contaminat del Baix Llobregat tot i que l'atmosfera del nostre municipi es troba protegida per llei des de l'any 1984. La passivitat tant de la Generalitat de Catalunya com del nostre propi Ajuntament és alarmant.

El diòxid de nitrògen (NO2) i les partícules PM10 (pols en suspensió) són dues de les substàncies contaminants presents en l'aire que respirem, que en determinades concentracions produeixen problemes respiratoris, cardiovasculars i increment de les al·lèrgies.

 

Nivells de diòxid de nitrogen:

  • Després d'una tendència ascendent des de l'any 2008, la concentració mitjana anual es manté respecte a l'any anterior i arriba novament els 46mg/m3
  • Aquest valor es troba per sobre del límit fixat per l'Organització Mundial de la Salut (40mg/m3).
  • L'exposició prolongada a aquestes inmissions comporta un greu risc per a la salut.

 

Nivells de la pols en suspensió (PM10):

  • la mitjana anual puja respecte a l'any anterior, després del descens dels últims anys que es justificava en la reducció de la producció industrial .
  • el valor límit diari creix de forma preocupant fins a situar-se en 49 mg/m3, fregant el límit (50 mg/m3) fixat per L'Organització Mundial de la Salut.

 

A Sant Andreu de la Barca hi ha un únic captador de contaminació, que a més és de tipus manual. Els mesuraments de PM10 es realitzen cada tres dies i la meitat de les mostres no són comptabilitzades en l'anàlisi per considerar-les invàlides. Per això considerem que l'anàlisi no és complet ni exhaustiu.

Finalment, si pateixes bronquitis crònica, al·lèrgies, problemes respiratoris o cardiovasculars, aquests es poden veure agreujats per la contaminació mediambiental del nostre municipi. Encara que la responsabiliad recau sobre la Generalitat de Catalunya, la passivitat de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està permetent l'incompliment de la legislació vigent i aquesta situació afecta la salut de les persones.

 

Els mostrem els gràfics comparatius dels nivells de contaminació dels últims anys. Les dades per elaborar-los són públiques i s'han extret de la pròpia Generalitat de Catalunya. 

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0