Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

Nou informe anual emès per la Generalitat de Catalunya en relació amb les emissions contaminants a l'atmosfera.

Sant Andreu de la Barca segueix sent el municipi més contaminat del Baix Llobregat a pesar que l'atmosfera del nostre municipi es troba protegida per llei des de l'any 1984. La passivitat tant de la Generalitat de Catalunya com del nostre propi Ajuntament és alarmant.

Diòxid de nitrogen i partícules PM10 són bàsicament les substàncies controlades per l'únic captador, manual, que es troba situat en el nostre municipi.

Ambdues substàncies produeixen problemes respiratoris, cardiovasculars, increment de les al·lèrgies i en exposicions perllongades la mort.
 

Els nivells de diòxid de nitrogen en la nostra atmosfera creixen any a any i es troben per sobre del valor límit, que comporta risc per a la salut humana, fixat per l'Organització Mundial de la Salut. Democracia 3.0 no ha vist aquesta informació publicada en cap dels mitjans de comunicació que cobreixen Sant Andreu de la Barca.

Quant als nivells de partícules PM10 descendeixen per segon any consecutiu, igual que en la resta de la comarca, si bé les emissions es redueixen no perquè Ajuntament i Generalitat s'han posat a la feina per impedir la seva emissió, sinó pel descens generalitzat de la producció industrial de la zona.

Després dels acusats descensos de l'any anterior quant a l'índex de producció industrial, índex de producció de productes industrials, habitatges en construcció i consum de ciment, el mercat s'ha anat recuperant si bé es troba encara molt per sota dels nivells de producció de l'any 2008. Si a això afegim que la població ocupada en la indústria s'ha reduït també demostrem la relació directa entre producció i emissió. A menor producció menor emissió de substàncies contaminants.

Afegim una variable més, al complex món dels informes de les emissions contaminants, que no és una altra que la presa de mostres. A Sant Andreu de la Barca existeix un captador manual de contaminació que tan sols realitza mesuraments un de cada tres dies. D'aquestes mostres una de cada dues no són considerades en l'anàlisi en considerar-se invàlides. Per tant podem concloure sense error a equivocar-nos que l'estudi emès no és complet ni exhaustiu.

Finalment si pateixes bronquitis crònica, al·lèrgies, problemes respiratoris o cardiovasculars, no és producte exclusiu de la mala sort sinó de la situació mediambiental de Sant Andreu de la Barca. Per això responsabilitza de tot això a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i a la Generalitat de Catalunya que estan permetent que no es compleixi la legislació vigent i amb això els nivells de contaminació afecten a la teva salut.


Els mostrem els gràfics comparatius. Les dades per a la seva elaboració, públiques, s'han extret de la pròpia Generalitat de Catalunya.
 

 

Facin clic sobre les imatges per a la seva correcta visualització.


 


Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0