Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 14
PitjorMillor 

1995 - 2011


El 29 d'abril de 1995, fa gairebé 16 anys, s'inaugurava el Parc de Can Preses, conegut popularment com el parc de les barques.

Lamentablement aquest sobrenom, des de fa molts anys, ja no té cap sentit, ja que al passejar per ell les úniques imatges agradables que percebem són records.

Una inversió que va modificar un antic solar per convertir-lo en un atractiu parc on passejàvem, preníem el sol o ens protegíem a l'ombra, jugàvem amb la canalla o passejàvem amb barca, el seu major atractiu. També podíem gaudir d'un llac més petit on jugàvem amb vaixells teledirigits o menjàvem quatre llaminadures mentre actuava algun grup en el petit auditori.

 De l'estany poc queda, buit des de fa anys i cobert avui de terra. El llac petit no ha corregut millor sort, buit també. Un parc que sovint es troba brut, ple mala herba, amb tres tristos jocs infantils i un auditori amb pintades i destrosses, conseqüències de l'incivisme.

La política estrella del PSC és invertir en parcs i jardins atestats de flora. Amb flors es tapen les misèries d'un Ajuntament mal gestionat. Parcs infantils que clamen neteja i manteniment per garantir la salut i la seguretat dels nostres fills, i que a més no s'adeqüen a les seves necessitats.

La inversió realitzada no es manté i toca reinvertir després d'haver-abandonat, tot i la voluminosa partida inicial destinada al seu manteniment (627 mil euros en 2011). És habitual trobar-nos, pressupost rera pressupost, altres partides sota el concepte de remodelació de zones enjardinades, l'import de les quals oscil.la entre 25 i 50 mil euros anuals. Ni la partida inicial de manteniment, de vegades doblada durant l'any, ni les partides destinades a remodelació semblen ser emprades adequadament.

Conclourem preguntant on són les atractives barques de Can Preses, les que ens feien sortir al carrer. Suposem que al costat de la vela del Parc Maria Pineda, desapareguda després de la ventada del 2009  .  

 Democràcia 3.0 defensa l'existència equilibrada de parcs i jardins com a element integrador del paisatge urbà. Parcs ajustats a les necessitats i edat dels nostres fills, que puguin ser gaudits en família, i amb un manteniment que garanteixi la salut i seguretat dels usuaris. Jardins amb flora autóctocna, que no necessita d'un reg intensiu, combinada amb elements naturals, decoratius i agradables visualment i que el conjunt no impliqui una cura permanent i sostinguda en el temps .

 
Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0