Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 


Existeixen contradiccions evidents entre les dades facilitades pel Ministeri d'Economia i Hisenda i les de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

El Ministeri situa l'endeutament en 6,438 milions d'euros a 31 de desembre de 2009, un 26,8% del pressupost.
 

L'ajuntament documentalment situa el deute viu en 7,931 milions d'euros a 1 de gener de 2010, un 36,70 de ràti d'endeutament. Desconeixem si aquesta xifra ja engloba, creiem que si, els 700 mil euros de crèdit que es van tramitar per decrets d'alcaldia i que van ser posats a coneixement públic en els plens de març i abril d'aquest any 2010.

L`ajuntament de Sant Andreu de la Barca destina anualment al pagament d'amortització i interessos del deute al voltant de 1,234 milions d'euros.

Ara en el ple del pròxim dia 30 de juny de 2010, en el punt 2.2.02 de l'ordre del dia, es presenta a tràmit l'aprovació d'una operació de crèdit a llarg termini per a finançar les obres de la nova piscina municipal. L'import sol·licitat arribarà a els 3 milions d'euros. Si les desviacions ho permeten, construeix PROINOSA PROMOCIÓ I INGENIERIA D'OBRES, el cost de la piscina es situa en 5,766 milions d'euros.
 

Per tant l'endeutament continua la seva escalada i es situarà a primers de juliol en els 10,931 milions d'euros, el que representa un ràti d'endeutament del 50,6% sobre ingressos. Amb aquest ràti d'endeutament qualsevol ciutadà que s'acostés a una entitat bancària per a sol·licitar un crèdit hipotecari no li seria concedit. No obstant això per a les administracions locals aquest ràtio d'endeutament sí està permès.

Finalment el nivell d'endeutament se situarà per tant per sobre del de poblacions com Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç del Horts, Pallejá, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Olesa de Montserrat, Abrera, per citar alguns exemples.
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0