Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

 

El passat 1 de gener va entrar en vigor el pressupost per a l'any 2012 amb el vot a favor de PSC, CIU i PP. Curiosament van ser els partits de dretes els qui, sense arguments, van recolzar els pressupostos, desmarcant-se l'esquerra (ICV-EUiA i ERC).

Democracia 3.0 va votar en contra dels pressupostos perquè considerem que l'esforç econòmic que han de realitzar els ciutadans de Sant Andreu de la Barca, després de l'increment dels impostos municipals, no es tradueix en una contenció de la despesa i no es cobreixen determinades necessitats.

Cal dir que els pressupostos van ser aprovats en un ple en el que a més es va modificar per quinzena vegada el pressupost de l'any anterior, el del 2011, en aquest últim cas per import de més de 800 mil euros. Aquestes modificacions posen en evidència l'escassa planificació pressupostària, que sense cap mena de dubte es posarà novament de manifest durant aquest any.

El titular que descriu aquests pressupostos a tenor del PSC és "L'Ajuntament aprova uns pressupostos clarament socials que garanteixen serveis i ajuts". Democracia 3.0 es pregunta d'on s'obtenen els ingressos per a aquestes ajudes i para qui es destinen? En breu D3.0 donarà resposta a aquesta pregunta.

Iniciem avui una sèrie d'articles en els quals, com el passat any, anirem desgranant el pressupost municipal de Sant Andreu de la Barca. Adjuntem un document dinàmic on pot ser consultat.
 

 

 

 

Per començar i a grans trets els presentem gràficament l'origen i la destinació agregada d'ingressos i despeses. A poc a poc anirem analitzant cada departament municipal i cada partida econòmica, d'on surt i a què es destina.

Quan concloguem aquesta sèrie d'articles coneixeran de forma detallada el veritable pressupost de Sant Andreu de la Barca.

D'altra banda cap també ressenyar que els impediments per exercir el nostre treball ha estat constants durant la tramitació d'aquests pressupostos. Per dues vegades ens hem vist obligats a sol·licitar documentació que no constava en l'expedient i tan sols vam poder disposar de la mateixa el matí previ a la celebració del ple. No era un capritx, la documentació que sol·licitàvem ha de constar obligatòriament en l'expedient d'aprovació dels pressupostos.


Escrit sol·licitant  documentació

Reiterant sol·licitud documentació

 

 Facin clic sobre les imatges per a una major comoditat en la visualització.
 

 

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0