Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 

 

 

La pujada d'impostos aprovada pel ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es troba per sobre de la capacitat de generació d'ingressos dels ciutadans que estan en condicions d'obtenir-los, sense oblidar-nos dels que es troben en situació d'atur, que avui dia s'enfronten a un horitzó molt negre.

La pujada d'impostos produeix una pèrdua de poder adquisitiu i un empobriment relatiu, sobretot avui dia.

A Democracia 3.0 li sembla raonable la pujada de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) que grava únicament a les empreses amb un volum de negoci que superi el milió d'euros.

En relació als impostos que afecten als ciutadans ens trobem amb l'impost de béns immobles (puja un 4% i acumula una pujada del 8,9% en els últims tres anys), la taxa de recollida d'escombraries (puja un 4% com a conseqüència d'una concessió administrativa contrària a la legislació), i l'impost de vehicles de tracció mecànica (que no puja perquè es troba situat en el nivell més alt que pot estipular-se). Altres impostos pugen com a mínim un 5%.

Democracia 3.0 va presentar diverses propostes per minimitzar l'impacte de la pujada en els ciutadans. Entre d'altres hem aconseguit que l'IBI es  fraccioni en quatre rebuts i així alleugerir el pagament.
 

Considerem que el nostre Ajuntament, a través del pressupost, era capaç d'assumir un reajustament sense haver d'incrementar la càrrega fiscal del ciutadà, sense haver de pujar impostos.

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0