Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 7
PitjorMillor 


Tercer article en relació amb el pressupost de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. En aquesta ocasió abordarem el pressupost de foment de l'ocupació.

Aquest departament compta amb un pressupost que representa el 2,54% del pressupost de l'Ajuntament. Gran part de la seva activitat es desenvolupa en base a les subvencions que durant l'any obté d'altres administracions (Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona). Per això podem observar el pes desorbitat que representa el cost de personal (75%) en el pressupost del departament .

L'aposta que fa el nostre Ajuntament per aquest departament és deficient i es confonen conceptes. Realment són únicament dues les partides pressupostàries que poden ser analitzades en el seu pressupost:  

  • Firas amb una dotació pressupostària de 103.000 euros
  • Promoció comercial amb una ridícula dotació de 13.000 euros.

La partida de Firas es refereix en exclusiva al muntatge de la carpa que acull entre d'altres moltes coses la Mostra Comercial i Industrial de Sant Andreu de la Barca. Com suposo sabran aquesta carpa també alberga el Dinar de la Gent Gran que se celebra tots els anys i que aquest 2011 es celebrarà en plena campanya electoral de les eleccions municipals.

 

Habitualment la gran majoria de comerços i indústries que s'ubiquen a l'interior de la carpa no són de Sant Andreu de la Barca.

Pels motius descrits situar aquesta partida dins del pressupost del departament de foment de l'ocupació és absurd i serveix únicament per a engreixar el seu pressupost.


La segona partida a analitzar és la de promoció comercial que únicament compta amb un pressupost de 13.000 euros, aquesta quantitat valora la importància que el nostre Ajuntament té pel comerç en el nostre municipi.

Al marge de despeses diverses (¿?) La resta de partides compten amb un pressupost inicial de 6 euros, que no és més que un artifici legal per rebre subvencions d'altres administracions i anar incorporant-les al pressupost inicial sense haver de recórrer a modificacions pressupostàries durant l'any.

A Democràcia 3.0 li consta que aquest departament treballa bé, dels pocs, però com dèiem a partir dels diners que es reben d'altres administracions. L'ajuntament fa una aposta zero pel foment de l'ocupació i per la promoció comercial del nostre municipi.

És evident que aquest departament necessita ser potenciat amb recursos econòmics. No és de rebut que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca no aposti per la reducció de la taxa d'atur del municipi, sempre entre les més altes del Baix Llobregat. .
 

 
 

 Feu click sobre les imatges per a més comoditat en la visualització

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0