Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 

Segon article en relació amb el pressupost de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. En aquesta ocasió abordarem el pressupost d'inversions municipals.

Hauran pogut llegir recentment al Diari de Sant Andreu que l'Ajuntament destinarà 1.725.000 euros a inversions a la ciutat per la seva millora. Analitzem la informació pressupostària i la veracitat de l'afirmació.

La xifra real que es destinarà a inversió en el municipi és de 1.725.418,08 € i des d'aquest dada partirem.

L'ajuntament de Sant Andreu de la Barca rebrà, durant l'any 2011, subvencions
per a realitzar alguna d'aquestes inversions i concretament de les següents administracions i programes  

  • de la Generalitat de Catalunya a càrrec del PUOSC (Pla únic d'obres i serveis de Catalunya)
  • de la Mancomunitat de Municipis de forma directa i amb càrrec al CAME (Catàleg d'actuacions metropolitanes )

 
El volum total de subvencions és de 1.003.168,08 euros. Per tant el nostre ajuntament no utilitzarà la seva tresoreria per sufragar la gran part d'aquestes inversions. Vegem d'on obté la resta del finançament .
 

Però per arribar a la xifra total d'inversió prevista en els pressupostos queda per analitzar d'on procedeixen els 722.250,00 euros restants. El nostre Ajuntament utilitzarà dues vies de finançament al marge de la tresoreria

  • Demanarà un nou crèdit a la Diputació de Barcelona per import de 150.000  euros
  • Es desprendrà de patrimoni mitjançant la venda de solars de propietat municipal, l'ingrés esperat es xifra en 572.250 euros.


El PSC, partit que governa el nostre ajuntament amb una absoluta manca de transparència, ens ha venut que disposava d'una tresoreria suficient amb un muntant que han situat sempre en xifres properes als 6 milions d'euros. Les dades objectives ens porten a dubtar d'aquesta afirmació, que mai ha estat acreditada documentalment, i que es concreten en 

  • un nivell d'endeutament que supera els 11 milions d'euros, com ja els anticipàvem el mes de novembre
  • un dèficit pressupostari el 2009 que va arribar als -414.975,32 euros tal com recull la liquidació pressupostària realitzada pel propi ajuntament i que està en poder de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat de Catalunya
  • la necessitat d'obtenir recursos econòmics venent patrimoni municipal, de tots els veïns de Sant Andreu de la Barca
  • la necessitat d'obtenir recursos econòmics demanant nous crèdits per a la realització d'inversions  


Després de les dades que els facilitem algú creu que es fa inversió municipal?. Ben al contrari s'obtenen subvencions, es contracten crèdits i es perd patrimoni municipal per obtenir ingressos que permetin fer la inversió. On és la tresoreria?  On són els diners en efectiu dels quals fan tanta gala? 


Democràcia 3.0 desconeix la situació econòmica real del nostre ajuntament, sobretot pel que fa a la tresoreria, i per això en les nostres bases programàtiques, publicades fa mesos, demanem la realització d'una auditoria economic-patrimonial de l'Ajuntament de Sant Andreu de laBarca i dels seus ens adscrits (Patronat Municipal d'Esports i empresa municipal SAB-URBA SL). 

 

 Hagan click sobre las imágenes para una mayor comodidad en la visualización.


Ayuntamiento de Sant Andreu de la Barca. Capítulo 6 (Inversiones) 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0