Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 5
PitjorMillor 
Ahir mateix es va celebrar el ple ordinari més important de l'any. En ell es van aprovar les ordenances municipals i el pressupost per a l'any 2011. En breu farem l'habitual crònica.

De l'esdevingut ahir el més destacable és veure com el regidor d'Hisenda eludia contestar amb una xifra el nivell d'endeutament d'aquest ajuntament. Sembla que faci vergonya donar una xifra.

El maquillatge dels comptes municipals és tan evident que presenten els resultats de l'exercici en curs a la data que estratègicament més interessa. Ens van presentar un nivell d'endeutament, a 30 de juny de 2010, l'import del qual ens diuen que es situa en els 7,4 milions d'euros. Si recorden D3.0 ja va publicar que aquesta xifra assolia els 7,9 milions d'euros.
 


Es van oblidar de contemplar en aquest nivell d'endeutament els 3 milions d'euros que per acord de ple, al juny, van decidir sol·licitar per acabar la piscina municipal. Per tant el deute es situaria en els 10,9 milions d'euros. Xifra que està en la línia no només de les afirmacions que Democràcia 3.0 els fa arribar, sinó que està absolutament documentada.

A aquests imports cal sumar també un nou crèdit que se sol·licitarà durant l'exercici 2011, per un import de 150 mil euros. Total que l'endeutament superarà els 11 milions d'euros, la qual cosa suposa més d'un 56% del pressupost. A quants de vostès, amb aquest nivell d'endeutament els concedirien crèdit les entitats bancàries?

Al pressupost 2011 el Patronat Municipal d'Esports veu retallats els seus ingressos inicials, via ajuntament, per la qual cosa com és habitual hauran de realitzar aportacions extres a final d'any per cobrir la despesa corrent. Cas semblat és el de l'empresa municipal que ja fa previsió de pèrdues en el 2011 per un import proper als 70 mil euros.

Malgrat això el nostre Alcalde, en el ball de xifres habitual, ens trasllada la informació que l'ajuntament compta amb una tresoreria, diners comptants en caixa, de 4 milions d'euros.

Quatre milions d'euros que hauran de destinar, entre altres coses, a pagar les costes judicials d'una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual el Jutge determina que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha de reconèixer un deute, amb un empresari afectat per la reurbanització del sector 21, per import de 2,8 milions d'euros. L'Ajuntament només li reconeixia a aquest empresari 1 milió d'euros.

Aquesta és la situació econòmica de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC amb la seva majoria absoluta.

  

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0