Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 19
PitjorMillor L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, a través de la seva empresa municipal SAB-URBA SL, va encarregar un estudi de viabilitat per a la implantació de l'Escola de Música i Dansa de Sant Andreu de la Barca.

L'estudi realitzat a l'octubre del 2008, que adjuntem a aquesta notícia, va costar ni més ni menys de 5.000 euros. O el que és el mateix a raó de 238 euros la pàgina, tenint en compte que algunes d'elles són còpies d'altres informes.

L'estudi es limitava a recopilar la legislació aplicable i a quantificar el cost de personal d'una futura escola, sense plantejar ni tan sols el model d'aquesta escola. L'estudi era tan pèssim que ni va ser contemplat en la memòria portada a ple per a l'aprovació de la implantació de l'actual escola de música i dansa.

L'autor de l'estudi, Sr. Carles Farràs i Vilaginés, va ser contractat posteriorment per l'Ajuntament per a implantar l'escola municipal, el cost 17.271,99 euros.  
 

La gestió de l'escola de música i dansa va ser encarregada el 2009 a SAB-URBA SL (Que fins a aquesta data no tenia plantilla de personal) per un import de 39.120 euros. El conseller delegat de SAB-URBA S.L., Sr. Javier Padilla Barrachina, a la vegada és Gerent del Patronat Municipal d'Esports de Sant Andreu de la Barca.

La memòria justificativa portada a ple al febrer de 2009 establia que a curt termini el cost del servei havia de ser compartit entre Generalitat, Ajuntament i els usuaris del servei a parts iguals. No és fins al maig del 2010, any i tres mesos després de l'aprovació en ple, quan l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca signa el conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la creació de l'Escola de música i dansa, fins ara no consta que s'hagi rebut cap subvenció.

Cada trimestre l'Ajuntament transfereix a SAB-URBA SL 61.352 euros en concepte d'aportació econòmica per la gestió i el funcionament de l'escola. L'ajuntament assumeix fins al moment el cost previst en la memòria que havia de correspondre a la Generalitat de Catalunya.

Per tant 5.000 euros de cost per un informe buit de contingut, premiant a més l'autor amb un contracte. El cost d'implantació de 39 mil euros, més 245.000 euros anuals i sense rebre un euro de subvenció de la Generalitat. Un altre extrem significatiu, si és possible algun més, és preguntar-nos el per què el departament de cultura de l'ajuntament és de qui depèn l'escola de música, externalitzat a l'empresa municipal. El natural seria una dependència del departament d'educació ja que la competència a nivell Generalitat recau sobre educació i no cultura. No sembla que la gestió realitzada sigui la més òptima.

Pel camí es van quedar l'Escola Tiorba i Joventuts musicals, no ho oblidem.


Seguirem informant sobre altres estudis.
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0