Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 11
PitjorMillor 

 

Comunicat de Democracia 3.0

El passat 11 de maig es va commemorar en el nostre municipi el 169 aniversari de la Guàrdia Civil, la Institució més valorada segons el baròmetre del Centro de Investigaciones Sociológicas.

En ocasió de l'esdeveniment la Ponència de Cultura del Ministeri de Defensa va proposar, de forma prèvia, el lliurament d'una sèrie de reconeixements a persones i associacions. La polèmica sorgeix quan els mitjans de comunicació presents en l'acte es van fer ressò del lliurament d'un reconeixement a una associada vinculada a la División Azul, conformada per voluntaris falangistes que van lluitar al costat de l'exèrcit nazi durant la II Guerra Mundial.

Democracia 3.0 considera que La Hermandad de Combatientes de la División Azul, malgrat estar legal i degudament constituïda, no havia d'haver estat distingida ni reconeguda en aquest acte, ni en cap altre, i molt menys fonamentar la distinció en un context històric, tal com es va plasmar en un comunicat oficial. Democracia 3.0 considera, per tant, que la situació no és només lamentable, sinó també reprotxable.
 

 

Diverses formacions polítiques han considerat el reconeixement com l'articulació d'un fonament ideològic i s'han apressat a demanar la dimissió de la Delegada del Govern a Catalunya, Sra. Maria de los Llanos de Luna. Algun d'aquests partits, el PSC concretament, és un dels que ha demanat la dimissió oblidant-se que l'Alcalde de la seva formació a Sant Andreu de la Barca, Sr. Enric Llorca, va assistir a aquest acte commemoratiu i que la casualitat va fer que no fos aquest últim qui lliurés la distinció a la Hermandad.

El Sr. Enric Llorca, Alcalde de Sant Andreu de la Barca, s'ha apressat a desvincular-se del reconeixement i a justificar la seva presència per cortesia institucional, però Democracia 3.0 considera que a més ha de demanar públicament disculpes als ciutadans de Sant Andreu de la Barca, i en el cas que no ho faci ha de dimitir immediatament per no estar a l'altura de les circumstàncies i del que representa.

Existeixen formacions polítiques en el nostre municipi que pretenen fer d'aquest lamentable error una bandera política contra l'Alcalde, Sr. Enric Llorca, oblidant-se que tant en el passat com a data d'avui es mostren, o s'han mostrat, impassibles davant innombrables situacions i actuacions protagonitzades pel nostre Alcalde, personals o fruit de la seva actuació institucional, que afecten greument als ciutadans del nostre municipi i per les quals Democracia 3.0 els ha demanat suport, sense resultat. Incoherència, és la paraula que pot definir aquesta situació.

Democracia 3.0 considera la situació com un error polític, humà i històric que ha de ser esmenat immediatament sol•licitant de forma expressa que es retiri la distinció lliurada. Així mateix sol•licitem una rectificació en la qual es demani públicament disculpes a la ciutadania. En cas contrari Democracia 3.0 exigirà dimissions polítiques.
 

 

 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0