Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 11
PitjorMillor 


La imatge de la seva esquerra correspon a unes octavetes publicitàries distribuïdes el passat mes de desembre al barri de Vall Palau.

A la imatge, a baix a la dreta,  poden observar el logo de l'empresa municipal SAB URBA SL.

El Consell d'Administració de l'empresa està format per una àmplia representació de polítics i alguns tècnics del Ajuntament. La Junta General de l'empresa es correspon amb el Ple de l'Ajuntament.

Els negocis de la companyia són dirigits pel conseller delegat, Sr Javier Padilla, Gerent així mateix del Patronat Municipal d'Esports de Sant Andreu de la Barca.

L'empresa SAB-URBA S.L. gestiona l'aparcament municipal de Vall Palau, un aparcament en règim de concessió administrativa que compta amb unes 60 places sense adjudicar.

Des de l'any 2007, l'aparcament va ser inaugurat en ocasió de la campanya electoral, l'empresa municipal intenta de manera desesperada adjudicar les places buides ja que el seu cost anual supera els 68 mil euros i representa un llast econòmic per a l'empresa.

L'escassa acceptació de l'aparcament municipal al barri obliga que l'empresa municipal realitzi cada poc campanyes publicitàries com la que figura a la seva esquerra. Sense més.

La novetat es centra en que en aquest cas la publicitat és enganyosa, una mentida més...L'octaveta cita textualment : "estalvia't l'impost de circulació per sempre adquirint una plaça". 
 

La mentida es centra en dos aspectes concrets:
 

  • El primer d'ells és que les places d'aparcament no s'adquireixen en propietat ja que el que s'obté és una concessió administrativa per temps determinat (ara per ara un màxim de 47 anys ).
  •  
  • El segon aspecte en què es menteix és que es cita que t'estalviaràs l'impost de circulació per sempre. El ple de l'ajuntament de Sant Andreu de la Barca no ha aprovat en les seves ordenances exempció de l'impost de circulació per l'adjudicació de la concessió d'aquestes places d'aparcament, Seria il legal. Però encara que fos possible l'exempció es limitaria als anys de concessió i no a perpetuïtat tal com cita la publicitat .


Democràcia 3.0 va preguntar per aquest tema en el ple del passat mes de gener. Vam preguntar a tots els regidors presents, en qualitat de membres de la Junta General de l'empresa, i l'Alcalde per raó del seu càrrec i de President de l'empresa municipal. L'alcalde va aixecar la sessió de ple sense contestar i sense permetre que la resta de regidors ho fessin 


 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0