Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 14
PitjorMillor Des de fa uns mesos pares de nens amb disminució física i intel.lectual es mobilitzen a Sant Andreu de la Barca recollint signatures, més de cinc mil. Les seves pretensions, inabastables per al govern del PSC, se centren exclusivament en que els seus fills tinguin el dret i l'oportunitat de poder gaudir d'activitats extraescolars, oci i esport, i d'un esplai a l'estiu. Demanen la instauració del servei, com en altres municipis limítrofs, i no la gratuïtat del mateix.

De forma prèvia a la recollida de signatures han recorregut diverses dependències municipals i, al marge de bones paraules i intencions, no han obtingut ni solució ni resposta a les seves necessitats.

Aquests pares s'esforcen en aquesta recollida de signatures tot i el convenciment que no és la via per obtenir una solució als problemes que plantegen. Aquests pares ni tan sols es queixen que els diners municipals es destinin a projectes que ells mateixos no podran gaudir. Properament s'inaugurarà la piscina municipal i els seus fills no la podran utilitzar. 
 Les institucions i els polítics, en moltes ocasions, no coneixen la realitat i el dia a dia d'aquestes famílies. Algunes d'elles necessiten generar ingressos suficients per atendre les condicions especials de vida dels seus fills, que han de compaginar a més amb les atencions familiars que aquests nens necessiten. En aquests casos la conciliació de la vida familiar i laboral encara cobra major importància.

Alguns d'aquests pares perceben, o esperen percebre, les ajudes en virtut de l'aplicació de la llei de dependència. Aquests ingressos, insuficients de totes totes, no cobreixen ni de bon tros l'esforç econòmic que els pares han de realitzar per atendre la cura dels seus fills. Molts d'ells es decanten per la reducció de la jornada laboral per poder tenir cura dels seus fills. El que deixen de percebre per la seva feina no ho cobreix l'ajut obtingut pel grau de dependència dels seus fills.

Es van plantejar recollir signatures com a mesura de pressió social encara en el convenciment que no hi ha forma de canalitzar aquesta actuació davant els poders públics municipals. No hi ha a Sant Andreu de la Barca un reglament de participació ciutadana que els permeti plantejar en el ple de Sant Andreu de la Barca una regulació dels seus problemes.

Democràcia 3.0 s'ha reunit amb un representant d'aquests pares i els hem traslladat el nostre suport i interès en estudiar i solucionar aquests problemes. Problemes en què l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca inverteix molt pocs recursos econòmics ja que la gran majoria d'ells són obtinguts via subvenció per altres administracions com ara Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal, Diputació de Barcelona i fins i tot el Servei d'Ocupació de Catalunya. El nostre Ajuntament únicament centra la seva tasca en aplicar aquestes subvencions obtingudes, venent-les com a pròpies.

A tall d'exemple els citem que l'Associació de pare de nens i adults disminuïts de Sant Andreu de la Barca (ADISAB) percep de l'Ajuntament una mica més de 35.000 euros a l'any per al funcionament i el cost de personal derivat del transport adaptat dels seus afiliats, al voltant de 21. Més de 21.000 euros els rep l'Ajuntament via Consell Comarcal per al desenvolupament i finançament d'aquest transport.

A més el nostre ajuntament va rebre més de 90 mil euros del Servei d'Ocupació de Catalunya per a la contractació de personal durant 2010 per cobrir diversos programes entre ells l'atenció a la infància i l'adolescència (9 mil) i el suport a persones grans i discapacitades (prop de 24 mil euros). Així mateix aquest ajuntament rep subvencions centrades en la urgència social i ajudes per a beques de menjador l'import agregat supera els 90 mil euros.

Per tant no s'enganyin, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca no és el garant de l'ajuda social, sinó més aviat el maquillador de les ajudes que percep i aplica com a pròpies en col.lectius desfavorits i amb necessitats especials.
 

Aquesta denúncia pública ha estat consensuada i signada per una desena de pares, de Sant Andreu de la Barca, els fills dels quals van al Centre d'Educació Especial El Puntarró de Martorell. 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0