Get Adobe Flash player
Valoració d'usuari: / 6
PitjorMillor 

Sant Andreu de la Barca,
¿municipi participatiu?

 

Semblava que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca despertava de la letargia i donava un impuls a la participació ciutadana. 

A data d'avui els seus productes estrella són el Consell de Ciutat, òrgan ciutadà vinculat políticament i constituït amb dos anys de retard, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que es pretén articular a través d'una enquesta ciutadana dirigida, i la gestió del Teatre, a través d'un òrgan municipal amb participació d'algunes entitats a causa de l'absència de recursos econòmics. 

 
Les dades sempre ens han demostrat que parlar de participació ciutadana i PSC són termes incompatibles.

Democràcia 3.0 ha tingut coneixement que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, a proposta de la Regidoria de Participació Ciutadana, ha decidit tornar a la Diputació de Barcelona dos ajuts econòmics que aquesta administració els havia concedit.

Aquests ajuts es refereixen a:

- Pla de foment de la participació ciutadana
- Projecte de pressupostos participatius

La Diputació de Barcelona concedeix ajuts econòmics perquè els ciutadans de Sant Andreu de la Barca participin i l'Ajuntament els rebutja, no els fa servir. L'ajuntament, segons sembla, no vol fomentar la participació ciutadana i tampoc mostra cap interès en què els ciutadans participin, realitzant propostes, en l'elaboració del pressupost municipal.

Per cert, en Ple celebrat a l'octubre de 2008 tant el PSC com ICV-EUiA van votar en contra de l'elaboració d'un Reglament de Participació Ciutadana.
 

Powered by SEM
 
Acords de col·laboració

 

Cercar en la web D3.0